vrijdag 7 januari 2011

Workshops op KaHo Sint-Lieven (deel 2)

Op donderdag 9 december was het tijd om opnieuw 3 workshops mee te maken binnen de MUZO-week.

De workshops die aan bod kwamen waren:
  • Theatraal vertellen: Dit was de zwakste sessie binnen de workshops. Er werden ons vele dingen opgedrongen, zonder dat we onze eigen identiteit hierin mochten stoppen. Dit vind ik toch een beetje jammer. Was het niet de bedoeling dat het muzisch denken gestimuleerd werd?
  • Vertellen op muziek: Dit was een erg leuke workshop, vooral dan omdat we ons eigen zin mochten doen. We mochten zelf groepjes vormen, zelf een boek kiezen en de uitwerking hiervan volledig zelf creeëren. De resulaten waren hierdoor allemaal heel verschillend en bovendien erg leerrijk. Kortom, heel muzisch!
  • Maskers: Deze workshop was zeker en vast mijn favoriete workshop binnen de MUZO-week! Ik vind beeldend creeëren heel leuk en doe niets liever dan proberen om creatief uit de hoek te komen. We moesten een masker maken voor onszelf, aan de hand van een foto. Dit was een rustgevende, leuke sessie om de workshops te beëindigen.
Na de workshops verzamelden we nog eens met z'n allen in de kapel om onze meningen naar voor te brengen. Dit door middel van de hoeden van Bono. Ik vind het heel goed dat de lectoren ons hiertoe de kans geven. Zo kunnen wij ons hartje eens luchten en weten zij wat anders moet naar volgend jaar toe. Een win-win-situatie dus...

Bron: neurotrain.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten